BETON PARLATMA
Beton Parlatma, profesyonel silim makineleri ve elmaslarla kirli görünümlü beton yüzeylerin sırasıyla kazıma, honlama ve parlatma basamaklarıyla aşındırılarak mermer ve granit parlaklığına ulaştırılmasıdır.
Parlak beton uygulamaları kesinlikle bir yüzey kaplama yöntemi değildir, beton zemine, çevreye zararlı hiçbir kimyasal uygulanmaz. Bu yüzden tamamen çevre dostu, çok uzun ömürlü ve ekonomik zeminler elde edilir.
Parlak beton zeminler, ahşap döşemelere, mermer ve granite oranla yaklaşık %40 daha az kaygan bir zemindir. Beton yüzeyler parlatıldıktan sonra kullanılacak değişik özelliklerdeki sealerlar sayesinde hem beton parlaklığını ve görünümünü daha da mükemmelleştirmek hem de beton zeminin suya, yağlara asitlere ve her türlü kimyasallara karşı direnç kazanmasını sağlamak mümkündür.
Lityum silikat içerikli sıvı yüzey sertleştiriciler ile betonun yoğunluğunu arttırmak ve yüzeyini sertleştirmek, betonu parlatmaya hazırlamak konusunda oldukça önemli bir basamaktır. Beton yüzeyini mümkün olan en iyi parlaklık derecesine kadar parlatabilmek için Lityum silikat yüzey kullanılması gereklidir. Lityum silikat içerikli sıvı yüzey sertleştiriciler betonun içine penetre olarak, betonun içinde tozumaya sebep olan kalsiyum karbonat, kalsiyum hidroksit ve alkali metal hidroksitleri ile reaksiyona girerek yüzeyi genleştirerek sertleştirir ve betonun tozumasını tamamen engeller. Özellikle yumuşak beton zeminlerde Lityum silikat sıvı yüzey sertleştiricilerin kullanılması çok daha önemlidir. Eğer zemin çok yumuşak ise sıvı yüzey sertleştiricilerin zemine birkaç kat uygulanması gerekebilir. Lityum silikat yüzey sertleştirici kullanılmayan yumuşak beton zeminlerde kazıma ve honlama basamaklarında betonun dağılması ve agregaların koparak zeminde küçük çukurlar bırakması gözlemlenebilir.
AVANTAJLARI